1
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 17:48

Δήμος Σκοτινιώτη ή Δήμος πολιτών?

Ακούμε από τον τωρινό Δήμαρχο, κ. Σκοτινιώτη, ότι ο Καλλικράτης  δεν του επέτρεψε να κάνει έργο, του θυμίζω λοιπόν ότι αυτός ήταν ένας από την ομάδα έργου που σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή τον Νόμο του Καλλικράτη. Ο σημερινός Δήμος Βόλου, είναι ένας Δήμος που συνδυάζει διαφορετικά γεωγραφικά αλλά και δημογραφικά χαρακτηριστικά τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν αλληλοσυνδεθεί ,ο μητροπολιτικός Βόλος είναι ξεκομμένος από την Αγχίαλο, την Αγριά ,την Πορταριά,και δεν υπάρχει η οικονομική,τουριστική,εμπορική ,για παράδειγμα ,σύνδεση μεταξύ τους.

Μετά από μια σειρά επισκέψεων την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου  έχουμε πραγματοποιήσει σε όλο το Δ.Βόλου, παρατήρησα ότι τα ίδια προβλήματα που από τριετίας υπήρχαν ,εξακολουθούν να υπάρχουν  αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος από την εκλογή της παράταξης του κ, Σκοτινιώτη, οπότε δεν τον χαρακτήρισα τυχαία ως ο κύριος «τίποτα».

Το πρόγραμμα του συνδυασμού <<Νέα Εποχή - Νέα Δυναμική>> δεν θα είναι όπως τα άλλα προγράμματα των άλλων συνδυασμών, και αυτό διότι δεν είναι προτάσεις στατικές αλλά δυναμικές και εξελισσόμενες. Μία άμεσα εξαρτώμενη Δημοτική Αρχή από την κεντρική εξουσία, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επαιτεί και όχι να απαιτεί.

 

Η διάθεση και η άμεση απόκριση της ομάδας του συνδυασμού μου <<Νέα εποχή-Νέα δυναμική Βόλος 2014>> στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι αυτό που χρειάζεται ένας μεγάλος  Δήμος σαν τον Δήμο Βόλου για να μπορέσει να βγει από το τέλμα και την μιζέρια, που τον φέρανε οι πολιτικές των τελευταίων ετών με αποκορύφωμα την τριετία Σκοτινιώτη. 

 

Ο δήμος Βόλου συνδυάζει αστικές, ημιαστικές, ορεινές, ημιορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Ανάλογα με την περιοχή έχουμε και διαφορετικότητα στις εργασίες που απασχολούνται οι κάτοικοι των περιοχών αλλά και διαφορετικότητα στην ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οπότε σε πρώτη φάση πρέπει να λυθούν τα προβλήματα των κατοίκων ανάλογα με την ιεράρχηση που ίδιοι θέτουν και μετά να προχωρήσουμε σε μια ενιαία αναπτυξιακή πολιτική, έτσι ώστε να αλληλοσυνδεθούν όλοι οι κάτοικοι όλων των περιοχών και να μην έχουμε το σημερινό φαινόμενο που οι κάτοικοι των παλαιών  Καποδιστριακών Δήμων που συνενώθηκαν με τον Καλλικράτη να αισθάνονται δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες.

Επίσης, η συμμετοχή της τωρινής δημοτικής αρχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα είναι πολύ φτωχή σε σχέση με άλλους δήμους που κάνανε πλήρη χρήση αυτών. Αυτό δεν οφείλεται σε έλλειψη προσωπικού όπως διατείνεται ο τωρινός δήμαρχος αλλά και τα στελέχη του, αλλά σε πλήρη απαξίωση των άξιων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με σκοπό να θεωρηθούν ανεπαρκείς και να οδηγηθούν στην διαθεσιμότητα και στην συνέχεια στην απόλυση.

Ο κύριος Σκοτινιώτης από την εποχή που διετέλεσε Νομάρχης είναι ο κατά εξοχήν καταστροφέας της περιοχής με αποκορύφωμα την αποβιομηχάνιση της Βιομηχανικής Περιοχής, μίας ΒΙΠΕ που ήταν από τις πιο δυνατές της Ελληνικής Επικράτειας.

Σε λίγο διάστημα θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται οι θέσεις μου στο διαδίκτυο με προτάσεις οι οποίες θα είναι ρεαλιστικές, με δυνατότητες χρηματοδότησης από διαφορετικές πηγές, και με όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση ιδίων πόρων έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες του Δήμου.